Free Buddhist Audio

November 2010

Bhante om fba

Bhante Sangharakshita, grundaren av Buddhistiska gemenskapen Triratna, sa i en intervju nyligen att Free Buddhist Audio är ”en av de viktigaste projekten som startats inom vår rörelse på många år.” Klicka här för att se en video av intervjun!

Sprid ordet

Sprid ordet och hjälp oss att finna 500 supporters till Free Buddhist Audio …

original fundraising ideas


Donate Today

Beställ vårt Nyhetsbrev!

Om du fått detta mejl från en vän, tänk efter om du vill vill beställa vårt Nyhetsbrev. Det är enkelt. Klicka bara på länken nedan, skriv in dina uppgifter och du kommer att få senaste nyheterna från fba – vad vi jobbar med just nu, nya föredrag, nya händelser och mer!

Beställ Nyhetsbrev nu!


Teamet på fba

Teamet på Free Buddhist Audio består av ett hängivet gäng; vi är några som jobbar hel- och deltid, några är inhyrda experter och flera är engagerade frivilligarbetare. Alla bidrag hjälper oss att mer obehindrat ge av vår energi till projektet och att förbättra allt det som fba erbjuder.

Tack till Stockholms Buddhistcenter

Community-sidorna på Free Buddhist Audio har satt igång ett nytt initiativ, där vi hämtar material från våra arkiv och samlar in de dharmaföredrag som getts vid lokala Triratnacentra världen över.

Vi vill tacka Stockholms Buddhistcenter för att de bidragit med tre föredrag till sin community-sida på Free Buddhist Audio, och på så sätt hjälpt oss att förbättra vårt arkiv. Den internationella sanghan får därmed tillgång till dessa föredrag som gavs till er lokala sangha, (på engelska).


Ksanti – Patience (tålamod)
Satyaraja talar om en av de viktigaste egenskaperna i dharmapraktik: tålamod.

Lyssna på föredraget


The Bodhisattva Ideal In India
Kulanandi delar med sig av sin hängivna praktik och erfarenhet av att arbeta i en utmanande situation i Indien.

Lyssna på föredraget


The Evolution of the Bodhisattva Ideal
Vaddhaka berättar engagerat om hur bodhisattvaidealet uppstod och utvecklades.

Lyssna på föredraget


Metta Bhavana, en ledd meditation
Det finns också en vackert ledd metta bhavana meditation på svenska av Viryabodhi

Lyssna på föredraget


För närvarande har vi ett ljudarkiv med bidrag från fler än 40 Triratnacenter. Tillsammans med föredrag och seminarier, som givits av Sangharakshita och andra mycket erfarna ordensmedlemmar under mer än 40 år av vår traditions historia. De utgör stommen av vår undervisning. Vi får mycket uppskattning från många personer som lever över hela världen, för att de på detta vis kan ta del av vårt dharma-arkiv, kostnadsfritt. Vi är själva mycket glada över att kunna erbjuda ett rum där olika infallsvinklar och erfarenheter delas, av de ca 150 olika föredragshållarna från världens alla hörn – vi har sannerligen en rik källa av erfarna lärare i vår rörelse!

Free Buddhist Audio används alltmer i städer och länder där engelska inte är modersmålet: Stockholm, Valencia, Essen, Oslo, Ghent … för att bara nämna några.

Kolla in vad som händer i den världsomspännande Triratna-gemenskapen genom att besöka community-sidorna på Free Buddhist Audio.

Hur du kan hjälpa oss att växa & blomma

För att erbjuda det vi gör är vi beroende av donationer från våra supporters, så om du själv tar del av våra tjänster, eller känner dig inspirerad att stödja oss, så att andra kan få tillgång till fba, läs då vidare för hur du rent praktiskt kan hjälpa till.

Ge en donation! Alla bidrag är varmt välkomna, men vi har räknat ut att om vi fick 500 supporters som var och en ger 12 euro i månaden, skulle vi möta vårt kampanjmål. Bli en Stödjande vän idag!

* Donera genom hemsidan
* Mejla din adress om du vill få en katalog

Vi är en ”registered charity” i United Kingdom (Charity No. 294143).

Sprid ordet om oss! Att berätta om fba för dina vänner, familjemedlemmar och kolleger, är ett av de bästa sätten att stödja oss på. Ditt stöd är ovärderligt för att knyta starkare band inom vår gemenskap och bortom den.

Gå med! Starta din egen stödsida för Free Buddhist Audio på JustGiving! Länka till Free Buddhist Audio på de sociala sidorna som visas till vänster på sajten. Du kan också vidarebefordra detta nyhetsbrev till de som du tror skulle vilja ta del av och stödja Free Buddhist Audio.

Vi behöver verkligen ditt stöd för att hålla Free Buddhist Audio vid liv, och vi tackar dig på förhand för det stöd du kanske ger idag! Vi på fba är alla mycket tacksamma för det.

Free Buddhist Audio
info@freebuddhistaudio.com